Veganschotel met feta
Een voedzaam, plantaardig alternatief voor krabburgers. Lekker bij een groene salade of tussen een broodje met plantaardige tzatziki.
Voor 6 stuks.
Ingrediënten
- 1 lijnzaadei (1 el gebroken lijnzaad + 2 el water)
- 100 g volkoren havervlokken
- 1 kleine lente-ui
- 1 el kappertjes
- 2 t knoflook
- 2 el gehakte peterselie
- 2 blikken artisjokharten op water, goed uitgelekt (475 g)
- 1 el citroensap
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1 el aonori (gedroogde zeewiervlokken)
- 1 tl dijonmosterd
- zwarte peper, naar smaak
Werkwijze
- Meng het lijnzaad met het water en zet enkele minuten opzij.
- Voeg de havervlokken, peterselie, lente-ui en kappertjes toe aan een foodprocessor en pulseer enkele keren kort tot een grof mengsel.
- Doe de artisjokharten erbij en pulseer kort tot alles gemengd is. Maak er geen puree van.
- Doe het artisjokmengsel in een grote kom en roer de overige ingrediënten erbij. Voeg meer havervlokken toe als het mengsel te nat is. Zet de kom een halfuur in de koelkast. (Het deeg wordt dan steviger en je maakt er makkelijker burgers van.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Maak 6 burgers en leg ze op de bakplaat. Bak ze goudbruin in 30 minuten. Keer ze om na een kwartier.
- Serveer met verse citroen en vegan tzatziki.